Barnmorskan...

Idag har jag verkligen haft en slappedag. Sovit läääänge. Klockan 15.20 var det dags att gå till barnmorskan få rutinkoll. Vi satt och pratade lite om stress och hon ville att jag nu ska försöka koppla av och njuta av min ledighet. Kollade mitt bloftryck också och det var ok. Nu skulle vi lyssna på bebbens hjärtljud och det dunkade jättefort, lillans puls var hög som bara den. 185 slag i minuten, det brukar ligga mellan 140-150. Min barnmorska sa åt mig att sitta ut och vänta i en halvtimme , skulle vi kolla om pulsen gått ner . Ni kan tänka er att man är lite orolig. Den halvtimmen kändes grymt lång, tänkte det värsta. Nu kom barnmorskan ut och ropade in mig igen, jag la mig på sängen och nu lyssnade vi med spända öron, pulsen hade gått ner igen TACK!!. Vi blev båda lättade och jag pustade ut. Varför hade den gått upp till 185? Fick svaret att när barmorskan började känna på magen och mäta så blev lillan orolig antagligen och då gick pulsen upp. Stackars liten. Det är bara vad barnmorskan tror. Det viktigaste är att den gick ner iallfall. Så nu ska jag vila mig så mycket jag bara kan. Efter besöket var jag helt utmatttad. Gick till affären och köpte lite mat, gick hem, åt, och sedan sov jag.

Hoppas det blit fint väder imorgon så man kan få lite färg....

Natti natt på er!



Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.


Babyfest del 2



Är så trött idag! Min kära broder ringde och väckte mig klockan 10.00 i morse. Jag kände mig reält bakfull utan att ha druckit. Efter att alla gick hem igår så städade jag allt! Var färdig klockan 2 på natten. Mamma var lite bakis idag "jag är inte van att dricka" sa hon. Hoppas alla hade det kul! jag hade det iallafall. Idag är jag dock sliten efter att jag stått på benen hela dagen igår. Mina fötter blev jättevarma och svullnade!! såg sjukt roligt ut! men obekvämt. Idag försökte jag vila hemma hos mina föräldrar men deras soffa är för liten för mig haha. Så nu ska jah lägga mig i min egen säng. Ska bli så skönt.

Denna veckan börjar datakunskap med min mamma. Jag ska försöka lära henne hur man går ut på internet ska bli kul!. Kommer ihåg hur frustrerad min kära mor blev när jag inte fattade matematik i skolan "linda om du har 1 äpple och får ett till, hur många har du då?"
 "ehh fyra?" svarade jag "Nej två Linda, TVÅ !!!!!" efter några minuter frågade hon mig samma sak igen och jag säger med ett smile på läpparna "TRE?!" mamma: "FAN". Jag kommer ihåg det så väl. Hoppas lillan blir bättre i matte än vad jag var, men tycker ändå att språk är viktigare.

Nu ska jag nanna!

Godnatt på er!


Babyfest

Tack alla som kom och tack för alla gåvor!! En gåva som jag ska sova med är min fantastiska Pashminasjal!! Love it! tack Valli och Vira! Vilka fantstiska Gåvor....presentkort, babykläder, ansiktsbehandling, småmöbler, babyalbum, blommor, basjboken, skallror, nallar, haklappar, jorgubbsbody, ballong, strumpor, leksaker till bebisen, söta förvaringslådor och pytteskor TACK TACK TACK!! jag är så tacksam. Hoppas jag inte glömde att nämna något nu. Tack mamma som hälpte mig med all mat idag plus allt annat, fattar ni, 19 liter sallad hahahhah..."det måste räcka till alla Linda". Jag är så glad att jag har världens bästa familj och fantastiska vänner! Är så glad att jag fick träffa Viggo live, synd att stackaren var sjuk. Träffade också lille Gizmo VOV! VOV! eller han låter mer som en gris faktiskt!! Den bästa gåvan var att ni alla kom!

Grattis Tyskland förresten, mycket bra låT!

Det var jättemysigt ikväll! Imorgon ska jag lägga upp lite fler bilder men inatt bjuder jag på de här.

Kram godnatt på er!!

Seeemeeester.....



Lille Viggo! så söt! och lilla Vira i bakrunden
Min fiina sjal!

Natti Natt!


LEDIG!!!!!!!!!!!

okej nu är jag ledig!! kan inte fatta att jag inte ska jobba på över 1 år!! det känns sjukt!! jag firade min semester med att köpa en bilbarnstol. Jipiiiii!! Nu ska jag böra blogga ordentligt! men nu ska jag lägga mig och sova!! weeiiii!! 
 

Godnatt

Sista dagen imorgon....

Imorgon är det den sista dagen jag jobbar på mer än ett år. Det känns overkligt! Nästa vecka blir mycket att göra dock. Barnmorska, lähenhetsvisning och lite packning. Börjar känna mig trött i hela kroppen. Har tänkt att börja simma nästa vecka faktiskt. Det blir väl mest plask men ändå. Ska försöka få med mig alex på lite bad också. Måste lära honom simma, han är 5 för fasiken. Jag lärde mig simma när jag precis fyllt 3. Vatten är något jag alltid älskat. Love it!

På lördag blir det lite babyfest! och då ska man träffa den här knäppskallen som ni ser på bild.



godnatt på er!

P.S håll tummarna för mig, väntar ett viktigt samtal imorgon D.S


Föräldragruppen del 3...

Så nu var utbildningen avslutat vi pratade om amning och den första tiden hemma med bebisen. Nu känns det jäkligt nära faktiskt. Jag längtar tills förlossningen, kanske låter konstigt men jag längtar verkligen till hela hela upplevelsen. Ska bli så spännande alltihoppa, smärtsamt men spännande. Nu är det inte långt kvar mina vänner, det är den 26/5 idag och jag är beräknad att föda den 26/7. Det är så jävla stort alltså! det största i livet.
Jag är pirrig som bara den!

Nu har jag bara det sista kvar att inhandla...men har ju en massa tid nu när jag ska ha semester. :-) weeiii. Det blir en kort minisemester till Stockholm den 10 juni. Min kusin ska ta studenten så vi ska upp och fira henne. Weiii.
Nu ska jag nana, kolla in koftan jag fick idag.
En bild på jackan jag fick av min mamma när hon var i Tyskland också.
Sött som socker!




Natti natt på er!

Alla får barn..

Tycker ni som jag att det ploppar ut ungar var och varannan dag nuförtiden? Är det någon slags babyboom i Sverige? inte bara i Sverige förresten utan i Hollywood också. Men fan bryr sig om det förbannade stället, där föder de inte barn på ett "normalt" sätt iallafall. Jag undrar bara vad det kan vara som gör att det föds mer barn just nu? I början av min graviditet märkte jag detta, jag känner ju mer än 10 personer som ska ha eller fått barn detta året. Då fick jag svaret att "du är gravid nu, så du uppmärksammar detta". Det svaret var fel. Det föds faktiskt fler ungar. Är det den ekonomiska situationen som avgör? det skulle vara konstigt isåfall för de flesta som jag känner som är gravida eller fått barn den sista tiden har antingen dåliga löner, de pluggar eller är sjukskrivna.
Intressant frågeställning. Om ni kan hjälpa mig med min fundering så gör gärna det, så kanske jag kan sova bättre hehe!




Nej nu ska jag nanna! är dödstrött efter att ha betalat alla räkningar! Men det är sååå gött att ha det gjort.

Natti natt!


Tid...

Jag har varit slarvig...jag vet detta. Nu är det bara 4 arbetsdagar kvar tills semestern. Efter det ska jag skriva mer i promise. Imorgon är det sista frukosten med jobbet buhhuuu kommer att sakna våra frukostmöten. Men men nästa år så får jag ju uppleva dem igen. Nej nu ska jag faktiskt somna i tid. Jag skriver mer imorgon. By the way..såg ni Norska hollywoodfruar? tyckte faktiskt att de svenska tanterna är roligare. Sov så gott alla..

Natti natt!!


Modell för en dag..eh!!

Okej så här blev bilderna, är inte riktigt nöjd, tycker att jag ser ut som en heffaklump. Min fotograf följde Model labs ramar om man säger så. Det var mycket händer i ansikte poseringar vilket jag inte gillar, tycker om ovanliga bilder. När lillan föds ska jag ta ordentliga bilder hos en duktig fotograf som har sina egna ideér. Eftersom att jag anser mig sjäkv som en rätt duktig amatör fotograf så är jag ganska petig. Den andra tjejgruppens bilder blev kanon därimot. V.Ws bilder var helt fantastiska. Jag ska sno en bild från hennes blogg och visa skillnaden. Så jävla bra på bilder alltså. 

Hela kvällen var super, mycket trevliga tjejer som var med. Men efter att jag sett mig själv på bild så inser jag att det är bakom kameran jag ska stanna....eller vad tycker ni?!
 



Finger under hakan bilden!! hehehe

Den berömda spegelbilden!!!




Natti natt!!

Gör mig snygg

Det har varit en bra dag idag! Käkat en god lunch och sen efter det, lite shopping inför morgondagens fotgrafering. Så idag färgade jag håret, peela ansiktet och kropp, la en ansiktsmask och spraya hela kroppen med brun utan sol. Ska vad bli så kul imorgon faktiskt, lillan tycker också det ska bli kul för hon sparkar som fasiken när jag tänker på det. Hehe shit vad mesigt skrivet men det kanske är sant? eller?

V.W familj kom och hälsade på precis innan stängning idag. Vilka tre söta barn! sprang runt i butiken som raketer. Tog två foton på V.Ws treåriga pojke. Han är gudasöt!! kolla in bilderna nedan.

V.W väska, its the real thing people, im in löv with LV



Nej nu behöver jag min skönhetssömn! tänkte sova med gurkskivor på ögonen har en känsla av att dem kommer trilla av när jag sover och hamna på ett otrevligt ställe. Natti natt på er!


Påbörjad packning av BB-väskan...

Igår läsare så orkade jag tyvärr inte skriva något knappt. Städade inför helgen och hängde upp kläder i garderoben. Skönt att komma hem till ett renstädat slott efter en lång arbetsdag. Höll på att fixa med bloggen igår också att jag blev liksom manisk av att sitta och trixa. Blev ändå inte riktigt färdig med designen.

Igår började jag också med att packa BB-väskan
Cute Smiley. Det var en speciell upplevelse. Filt, kläder, blöjor, kläder till mig och lakan till din lilla. Det är lite mer saker som ska med men jag har iallafall börjat lite smått.

Imorgon ska vi fotograferas på model lab. Har absolut ingen aning om vad jag ska ha på mig. Vad är bäst? ljusa eller mörka kläder? Jag har hört att ljusa är lite bättre. Vad tror ni? så idag ska jag göra ansiktsmask, solspray färga och slinga mig. Är blek som ett spöke tycker jag. När lillan har kommit ut ska jag börja sola lite solarium igen. Inte som förr kanske men någon gång i månaden iallfalll. Egentligen skulle jag klippa mig också men hittar aldrig tid för det. Eller jag kanske är lat helt enkelt. Kanske klipper mig på Scalp nästa vecka.

Nu är det bara 5 arbetsdagar kvar till semestern. Det känns så overkligt att äntligen få vara ledig. Jag ska ta hand om mig själv som bara den. Hoppas flytten går smidigt och att personen som bott där innan verkligen städar ordentligt. Själv har jag anlitat en städfirma som ska fixa allt, sååå jävla skönt att slippa städningen. Hoppas bara att bebben inte vill komma ut just på flyttdagen. Vad gör man då liksom? Tur man har familj som ställer upp. Jag har ju faktiskt anlitat en flyttfirma också hehe. Det är faktiskt inte dyrt. 

Nu ska jag försöka få lite gjort här.. 0





Gulligt med babysaker!

Nu ska jag äta isglass...He po de!

Utmattad...

Orkar inte skriva något idag kära läsare. Imorgon ska jag skriva allt mer. Har massa roliga saker som jag vill visa er.

Natti natt!!


Föräldraguppen del 2

Idag har jag varit i stugan med mamma och lilla alex. Vi planterade blommor och gjorde fint. Alex vattnade och grävde, vilken duktig unge alltså. Vi tog av oss skorna och gick barfota i gräset. Han sa "detta är så skönt för fötterna". Efter det var jag tvungen att åka hem och vila en liten stund innan föräldragruppen. Idag pratade vi om smärtlindring under förlossningen. Fan vad gött att det finns eipudral, morfin, lustgas, det skapar en slags trygghet inombords. Jag är inte orolig för förlossningen, vill helt enkelt kunna välja om det skulle bli olidligt. Varför utsätta sig för onödig smärta? jag dömer inte de som vill föda naturligt utan undrar mer varför inte ta smärstillande när det är säkert att ta dem? det är upp till var och en. Bra jobbat dem som inte tar! men tycker ändå att alla kvinnor som föder barn är fantastiska. Såg en film också, lite läskigt men ändå vackert på något sätt. Så söta bebisar som kom ut. En var lite knubbig hihih.

Efter allt gulligt prat drog barnmorskan upp förlossning med eventuella komplikationer. Det var mindre kul såklart. Jag är ändå inte orolig över något överhuvudtaget. Folk har sagt sedan starten av min graviditet "oroligheten dyker upp senare" min har varit minimal, och har nu försvunnit totalt. Ibland känns det som att vissa andra kvinnor som fött barn vill att vi förstföderskor ska vara rädda och förvänta oss det värsta. Tycker det är lite taskigt faktiskt. Jag syftar på en händelse som inträffade när jag var i vecka 18 tror jag. Var på en träff och där befann sig också några mammor. Jag var så pigg och fräsch i vecka 18, vad fan jag är ju inte döende. Så iallafall hade jag fixat till mig fint, lockat håret, sminkat mig och klätt på mig en supersöt klänning. Direkt på träffen märkte jag jag fick lite sura blickar, sen när jag berättade att jag mår fantastikst bra och jag inte är det minsta orolig för något så började en mamma att berätta alla dessa historier om problem, smärta och hur jävla jobbigt allt var. Jag tänkte bara bla bla bla..det var precis som om hon var sur för att jag mådde så bra.

Varför är vi kvinnor så mot varandra? varför stöttar vi varandra inte mer? jag tänker på min arbetskamrat som också är en fin vän och mamma till tre ubersöta ungar. Hon har berättat hur bra det gått för henne och att hon älskar att föda barn "när du har ditt nyfödda barn i din famn så försvinner allt annat runt omkring ". Fan vad glad man blir att höra sådana saker. Jag vet att det är tufft men för helsike man behöver väl inte så uppsrkämd och få ångest. Om de här kvinnorna slutar att skrämma upp oss förstföderskor med sina historier så kanske graviditeten och förlossningen kunde gå lite smidigare för många. Så mitt råd till alla kvinnor som väntar barn, lyssna inte på de här personerna utan prata med era barnmorskor istället, omge er av positiva människor och tro inte på allt som ni hör.

Nu ska jag på toa igen och sen ska vi sova!




Natti natt på er!


Urlöjligt men svarar ändå..

Intervju


Hur många har du varit riktigt riktigt kär i?
hemligt

Vad tycker du om kärlek? underbart och hemskt på samma gång.

När kramade du någon sist? idag på jobbet

Saknar du någon speciell person?
jepp

Har du svårt för att bli kär? jag tror det

När fick du senast en komplimang? idag på jobbet

 HAR DU NÅGONSIN:

Varit medvetslös: vet inte

Hånglat med nån riktigt ful: hehehe nä

Hånglat med fler än 50 pers: kommer inte ihåg

Hånglat med fler än 2 pers på en kväll? säkerligen men kommer inte ihåg, var ung

Gjort något riktigt dumt? många många gånger

Gjort något du verkligen ångrar? ja det har jag. Man önskar man kunde ta tillbaka tiden då.

Åkt ambulans? otroligt nog inte, men polisbil därimot

Gjort nåt olagligt? massor med gånger he he

Fått din mamma att gråta?  ja tyvärr!

Slagit ner någon? japp, välförtjänt 

Skämts över dina föräldrar? ja när mamma är lite alkoholpåverkad och dansar.

Sagt jag älskar dig och menat det? Ja det är viktigt att säga!

Tar du droger? alkohol, men inte nu när jag är gravid men annars gör jag det. Det är väl en drog?

Dricker du? ja! vatten, mjölk och läsk. Annars driker jag alkohol.

Vilka kläder sover du i? nattlinne eller linne och pyjamasbyxor.

Vad hatar du verkligen? lögner och människor som bara tänker på sig själva, pedofiler, kvinnomisshandlare och maktmissbruk.  Med åren så har jag verkligen tagit illa vid när någon som jag håller kärt ljuger.

Är du ensam nu?
jag och tvn

vill du gifta dig?
kanske någon dag!

Vill du ha barn?
ja såklart! ska bli jättekul att få barn om ca nio veckor.

 SENASTE PERSONEN SOM:

Sov i din säng? hmm det var mamma

Såg dig gråta? Mamma och pappa i söndags

Fick dig att gråta? ett samtal

Du delade en dricka med? oj! kan man säga sin bebis i magen?

Du gick på bio med? Frida och Sara

Skällde på dig?
oj inte så längesedan det heller.

Sa någonting till dig och vad var det? hmm mamma sa godnatt

 DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:

Gråtit? ja

Kramat någon? ja

Pussat någon?  nej

Köpt någonting? oj, en macka på Sub

Sjungit?
nynat en sång för lillan i magen

Saknat någon? vet inte


knäppa frågor det där!  imorgon är det dags för föräldragruppen igen! ska bli kul! sen är jag också ledig....weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! skriver om det imorgon.  

godnatt på er där ute!

 
v 31 verkar jävligt trångt där inne!!


Detta får mig att le inombords....

Ett gift par i 60-års åldern firade sin 40-åriga bröllopsdag på en lugn, romantisk liten restaurang...Plötsligt dök en liten vacker fe upp på deras bord. Hon sa: "För att ni är ett exemplariskt gift par och för att ni är kärleksfulla mot varandra,Så kommer jag ge er båda varsin önskan." Hustrun svarade "Åh, jag vill resa runt i världen med min älskade make." Den lilla feén viftade med trollspöt och - poof! - Två biljetter till Queen Mary II dök upp i hennes händer. Mannen tänkte efter en stund: "Ja, detta är väldigt
romantiskt, men ett tillfälle som detta, kommer aldrig igen. Jag är ledsen min kärlek, men min önskan är att ha en hustru 30 år yngre än jag."Hustrun, och feén blev djupt besvikna, men en önskan är en önskan. Så feén viftade med trollspöt igen och poof! ...- Mannen blev 93 år gammal. Sensmoralen i denna historia: Män som är otacksamma jävlar ska komma ihåg att även feér är kvinnor...



Hollywoodfruar...det är kueelll

Nu sitter jag och njuter verkligen, kollar på hollywoodfruar. Undrar vad är är som gör att vi gillar programmet så mycket? Jag undrar om det inte är för att många kvinnor faktiskt skulle vilja ha det som dem har det. Man kan ju inte säga att de inte verkar lyckliga. Är det kanske det som vi beundrar med de här kvinnorna att de verkar så problemfria. Jag vet bara att jag älskar Maria Montazami, hon är bara för härlig. Lyllo Helsingborg som får ha henne som inneboende i flera vekor i sommar. Man kanske ska ta med bebben dit så hon får se en sann Hollywoodfru.



Sov knappt något inatt så jag får ta och lägga mig nu imorgon ska vi som tur är inte ha frukostmöte på jobb. Sovmorgon är kanon. Tänkte jag skulle börja sortera byrån i köket imorgon. Där finns en massa skit.

Godnatt från oss!

Mode 2010

När man är på smällen kan man bara drömma om alla de fina kläderna som ploppar upp i butiker varje dag. Det känns som att modet i vår/sommar är det snyggaste någonsin. Det är verkligen min smak men inget passar som det ska. Onödigt att köpa saker som man kommer växa ur om några dagar men det kostar ändå inget att titta. Här är lite saker som jag bara drömmer om... 





 Det här var lite drömmar från H&M!


Mamma checkar in...

Idag kände jag mig bakis när jag vaknade, det kanske beror på att jag inte sov så många timmar inatt. Lika bra så jag vänjer mig vid sömnlösa nätter. Idag har jag haft massor med småvärkar, såklart tog jag tiden mellan dem och det är verkligen inte dags ännu som tur är. Man blir lite orolig när det värker på ett annorlunda sätt men som sagt jag läser om allt så jag lugnade ner mig rätt så snabbt. Det är tydligen väldigt vanligt med alla småvärkar man får i vecka 30.

Har varit och ätit middag hemma hos mina päron, det var mummss. Fick lax med potatis, mammas goda sås och en massa grönsaker. Gissa om jag och lillan var lyckliga efteråt. Ja hon var sååå lycklig att hon sparkade sin stackars mamma på revbenen med en riktig karate kid spark. Shit allstå. Hon har inte slutat sparka mig faktiskt utan sparkar och sparkar hela tiden. Är det normalt att hon ska vara vaken hela tiden? ska hon liksom inte sova någonting?! Eller sover hon när jag sover? Konstigt! Tillochmed när jag gick på ultraljud i vecka 8 så sa min gynekolog att bebisen var livlig tack vare det starka hjärtljudet. Nu vet jag inte om han bara gissade men han hade ju rätt! Andra ultraljudet så sa barnmorskan att babyn var mycket livlig. Ultraljudet nr 3 så skulle vi kolla könet och då gick det knappt för hon vägrade flytta benen, så man kunde se om det var en prinskorv eller snippa. Till slut trodde barnmorskan ändå att det var en liten flicka. Men nyfiken som jag är ville jag veta till 100 procent, så ultraljud nr 4 som min mamma följde på så rörde sig lillan otroligt mycket snurr snurr snurr..jag hade spytt direkt, kan för fan inte åka tekopparna på Liseberg utan att kräka. Iallafall så sa Barnmorskan på Emmaklinken (privat ultraljudsklinik) att det finns inga som helst tvivel på att det är en tösabit. Weeiiii vad glad jag blev (hade ju redan inhandlat flick-kläder). Jag har faktiskt filmat magen när hon är igång. Vet bara inte hur man lägger ut det på bloggen. Ska ta reda på det men är det får komplicerat så skiter jag i det.

Eftersom allt börjar bli tyngre och mer påfrestande så checkar min kära mamma in. Hon har semester nu i några veckor så hon ska bo här. Härligt med hemmalagad mat vartenda dag. Hon ska hjälpa mig att storstäda allt här. Jag har inte berättat det för alla men vi ska flytta till en annan fräschare lägenhet inte så långt härifrån faktiskt. Rättare sagt andra sidan gatan. Det är lite lugnare där och köket är nytt och fint. Badrummet är också nyrenoverat och  området har två jättefina lekplatser. Det är nära till dagis och Slottsparken...jag älskar den parken på sommaren. Massor med knäppa ankor som jagar en haha. Det ligger ännu närmare lillatorg så det är jättebra. Sen när lillan blir större så kan hon springa runt där som Alexander gjorde när han var en liten plutt. Han älskade fontänen på lillatorg och den gamla telefonkiosken. Gamla Väster är ett bra område för ett barn att växa upp tror jag. Det är så nära till mitt jobb vilket är det bästa. Jag kan hämta lillan i tid varje dag. Mitt hjärta skulle brista om hon var den sista kvar på dagis vartenda kväll. Stackars barn, sitta helt ensam och vänta..(lite tårögd nu). Man blir så jädrans blödig när man är gravid.   *skärpning Linda*

Det ska bli skönt att ha mamma här ett tag som hjälper mig att sortera allt här hemma. Hon har sett att jag har blivit tröttare och tröttare på sista tiden *suck* jag vill inte vara trött. Jag vill vara duktig och fixa en massa. Alla säger att jag ska lugna ner mig och inte ha dåligt samvete för att jag är trött. Stressen de senaste 5-6 veckorna börjar att ta ut sin rätt. Ibland får jag påminna mig sjäv att andas. "andas linda aaaandaaaas". Nej nu blev jag visst lite hungrig. Ska jag äta nu eller vänta tills frukost? jag röstar på att vänta till imorgon. För trött att resa mig ur sängen.

by the way, har lite beslutsångest om spjälsäng. Vilken ska man välja av de här två? kan inte bestämma mig.



Ber om ursäkt för eventuella felstavningar i bloggen men pallar inte gå igenom texter och rätta.

Natti Natti!!


Vad hände?

Skulle ju gått ut ikväll, men jag kände mig inte riktigt pigg. Det är lite konstigt att festa när man ska föda om 10 veckor. Magen är stor och man liksom vinglar fram. Jag älskar att dansa men att dansa känns lite konstigt. Eller det kanske ser konstigt ut? vad vet jag?!. Sen tänker jag på den höga musiken, tänk om hon blir orolig och mår dåligt där inne?. Vissa ljud reagerar hon stark på tex för hög bas. Vissa kvinnor har berättat att dem får gå ut från biografer, nattklubbar eller konserter för att barnet i magen sparkar så mycket just vid de tillfällen som jag nämde. Ni tycker kanske att jag är löjlig att jag tänker så här men jag kan inte låta bli. Det blev iallfall en trevlig tjejkväll  med Frida och några andra trevliga tjejer.

Jag fick mina mammakläder idag, allt passade faktiskt. Jag är jätteglad! Äntligen nya byxor, som jag har längtat. Så nu kommer jag vara sommarfin i ljusa vackra färger. Har inte handlat något till mig själv på länge och magen växer för varje dag. Hoppas det blir lite finare väder så jag kan få lite sol på min bleka kropp. Sen vill jag så gärna bada i havet. Jag lääängtar otroligt mycket efter det och nypotati med sill. Planerar en liten resa i september, bebisens första resa! undrar hur det ska gå? Spännande! nu känns livet nästan perfekt. Det är bara några saker som ska ordnas först. Nu måste vi nanna för jag ska jobba imorgon.

Kolla in magen på bilden! tänk på att jag precis hade ätit (hrm)




Tjejerna ikväll!

Natti!


Fredag

Idag har man knappt gjort ett smack o fy fasiken vad skönt det har varit. Vaknade sent, gick upp och åt frukost. Det var så mysigt. Jag drömde en massa sjuka drömmar. Ena drömmen handlade om fåglar som försökte bryta sig in i kolonin, dem var farliga små jävlar. Jag vaknade i skräck , rusade upp och drack ca en halvliter vatten med pressad citron. Jag somnade om och började drömma en massa andra drömmar om lilltjejen. Att hon ropade på mig i magen, hon försökte röra mig med sin lilla hand men det gick såklart inte.

Jag höll på att somna in när jag fick ett rätt otrevlig samtal som upprörde både mig och lillan. Min puls steg och det gjorde även hennes och hon började sparka som bara den. Efter samtalet som jag avslutade ganska snabbt började jag vagga magen (de säger att man ska göra det) och då lugnade hon sig igen.

Hade knappt något i kylen så jag bestämde mig för att gå och handla på Caroli. Köpte oxkött för jag har järnbrist och en massa annat gott. När jag väl hade handlat så insåg jag att jag aldrig kommer att orka bära detta själv så jag fick ringa en taxi. Jag hade också ett paket från go boken som jag hämtade ut. Jag kom hem lagade mat och åt en massa, tog mig ett bad sen och nu sitter jag och skriver lite. Det är speed på tv.

Kollade Oprah idag, det handlade om skönhet i världen. Det fanns ett repotage om skönhet i Kina. Jag blev chockad. Kineser gör ingrepp på benen för att de ska bli längre, för att längre människor är mer attraktiva på arbetsmarknaden och när man ska söka skola. Man kan förlänga sina ben upp till 30cm. Kostar ca 40.000 dollar. Kirurgen sågar av benet under knäskålen och sätter skruvar som man ska skruva på under tiden benet läker. Det såg fruktansvärt ut. Ett annat ingrepp som mest tejer i Kina gör är att skära av en bit av ögonlocken. De vill helt enkelt se ut som västerlänningar. Fruktansvärt säger jag bara.

Nej nu ska jag försöka sova, jag ska jobba imorgon och sen ska jag på poolparty med jobbet. Jag ska inte bada säger jag bara. Det är för fan kallt ute. Efter poolpartyt ska jag träffa några tjejkompisar. Vi får se hur länge jag orkar hänga med innan jag går hem och nannar.

Här kommer lite bilder från idag. Aoouucuchhh nu fick jag mig  en reäl spark på revbenet!

Mummmaaa

Natti Natt!


En bild säger mer än tusen ord








Detta var lite bilder som jag tagit. Min pappa läste bloggen idag och frågade varför aldrig han får vara med på bild? så jag la ut en bild där han grillar. Hoppas du blir glad nu far!. Älskar bilderna på Alex(min gudson) när han leker med sina kompisar. Bilderna från Tropikariet är coola.
Nu ska jag sova för imorgon bär det av till stugan för att plantera lite fleurs.

Natti Natt!


Föräldragrupp del 1

Det har varit  lååång dag. Vaknade tidigt som vanligt, jobbade och sen stack jag till föräldragruppen. Vi är en stor grupp med lika många pappor som mammor. Kul att se att faktiskt! hoppas det håller i sig hela kursen. Det var faktsikt riktigt givande. Fick reda på massa saker som jag inte visste. Och tro mig jag är manisk när det gäller kunskap nu för tiden. När barnmorskan visade bindan(mer en blöja) som man får på BB skrattade alla män och man kunde höra en kille viska högt till sin tjej "Sexigt", när sjukhustrosan åkte fram skrattade de flesta ännu högre. Jag tänkte bara "vänta bara tills är dags, då skrattar ni inte längre".

Nu när jag kommit in i vecka 30 så börjar jag känna mig trött och svag. Lite som de 12 första veckorna. Nu har tygligen den där energikicken försvunnit som jag hade. Satt och nästan somnade på jobb. Jag har börjat känna av småvärkarna också och det är mindre skönt. Idag mådde jag faktiskt illa för första gången på länge. Det har börjat en ny tjej på jobbet och hon kunde inte ha kommit i mer rätt tid, fy fan vad hon kan allt om barn, graviditet och förlossning. Är verkligen glad att denna fantastiska kvinna har börjat hos oss(hoppas du läser detta V.W).

Har varit lite skakis idag också, precis som man kan bli efter två sömlösa nätter eller en grym baksmälla. Det är säkert helt normalt men det är lite trist. Jag kanske är bara helt enkelt utmattat. Det har varit lite för mycket på senaste tiden och nu säger kroppen ifrån. Jag måste stressa ner nu. Det är faktiskt förhoppingsvis bara 10 veckor kvar tills hon tittar ut och jag vill vila upp mig inför den stora dagen. Den 28 maj jobbar jag sista dagen och sen ska jag njuta av lite semester i stugan med mina blommor, pool och en massa fotografering.

Imorgon är man ledig! Sååå skönt....

lite bilder från ultraljudet bjuder jag på



Natti Natt





Pimp my baby!

Har valt ut lite lyxiga grejer för bebisar som jag tycker är fina och lite roliga faktiskt.

 


Minimink filt 699

Minimink skor  249:-
Minimink åkpåse 999:-
Minimink mössa 219:-



Skötväska i lyxig champagne färg 1499:-


Armani nappar 199:-






Leander Vagga 1495:-



 Baby Dior skor 1000:-


Mockajacka baby Dior 2875 SEK


Nappflaska Baby Dior 375:-



Babydior nalle 475:-


Silver Edition // Elodie details 245:-



Pekboken (skämt) 199kr. Äntligen kan du ge ditt lite finare barn en utbildning värd namnet! Med sina noga utvalda ord och rika illustrationer är boken en porlande källa av kunskap som leder till skarpsinne och öppnar dörrar. För att säkerställa ett korrekt uttal innehåller boken dessutom "fonetisk" skrift.



The Tiny Suit 320:-
 


Ikväll är det förädragruppen som gäller. Ska bli intressant.

Inköpsställen

www.exklusivabarn.se

www.babyshop.se

http://www.freshmilk.se/

www.designtorget.se


Gäsp....

Lite trött nu faktiskt, längtar hem till ett varmt bad och sen lite desperata hemmafruar. Fan vad jag älskar det programmet. Igår tittade jag och mamma på hollywoodfruarna och skrattade för fullt. Jag bara älskar Maria Montazami. Ni som såg det måste ha tyckt att valium frågan var rolig hehe. Min kära mor har varit i Tyskland och kom hem med världens sötaste jacka till bebisen. Den är så mjuk och go! Sen köpte hon också en supersöt body med tillhörande mössa. Fatta att jag smälte. Just de ja! hon köpte en prickig body också, tuff som fan. Jag ska lägga upp bilder ikväll eller imorgon.

Så nu ska man strax bege sig hemåt faktiskt. Idag vaknade jag klockan 6 på morgonen helt klarvaken. Funderade en massa  men jag kom inte på några bra lösningar utan somnade en kvart innan larmet på mobilen gick av. Det var mindre kul. Jag tror verkligen att det är kroppens sätt att ställa in sig på oregelbunden sömn nu när man ska bli mamma. Det är många som klagar på hur lite sömn dem får. Vissa säger att det är okej, att man vänjer sig medan vissa tycker det är ren pest. Min mamma säger att hon älskade vartenda stund med mig och min bror. Men sen är ju hon "superwoman" också. GÄSP ojojoj...nu är det ca 10 veckor kvar tills beräknad förlossning. Ska börja skriva den där listan som man ska ha med sig till BB. Visste inte att man behövde en lista, babyvärlden har varit okänd mark för mig tills nu. Sen ska man packa en BB-väska. Jag har i alla fall valt väska. Det blir min fantastiskt fina läderbowlingliknande väska. Köpte den i US and A när jag jobbade på lyxkryssarna. Visste att den skulle komma till användning någon dag.

Den 22 maj har jag blivit medbjuden till en sådan där "modell för en dag" grej. Kommer att bli lite svårt att inte vara den som sminkar, fixar hår eller fotar men det ska bli jävligt kul. Har ju inte så många gravid bilder. Undrar om dem photoshoppar bilderna? jag hade tänk att vara näck (nästan) haha. Men jag ska definitivt inte göra en Demi Moore pose. Eller jag kanske bara väljer en tajt klänning? ahhh ångest! Jag vill ha coola bilder inte vanliga "Princess" bilder.





click to zoom 

Så kan det ju också se ut!



Vecka 30..

Så där ja! nu är jag äntligen i v 30 :-) sååå härligt. Nu känns det tryggt på något sätt. Nu säger de flesta mammor att tider bara rusar förbi. För mig känns det overkligt på något sätt. Jag har blivit så van att ha henne i magen nu. Det har blivit en del av mig att vara gravid. Visst kommer det att vara underbart att äntligen få hålla henne nära men man kommer att sakna sin gavidmage. Har kommit in i något slags organisera sinne vilket är bra men jobbigt för jag får ångest när jag sover för länge eller vilar mig lite extra. Alla säger att jag måste lyssna till min kropp men det är lite svårt ibland. När jag vaknade 10.30 i söndags blev jag arg att jag på mig själv att jag sovit så länge. Det kanske inte är så konstigt att man vill sova länge på morgonen då man knappt kan sova på natten för lillan sparkar konstant på urinblåsan. Vet inte om detta är vanligt men jag får ont i bröstkorgen när jag ligger på sidan. Det trycker liksom mot lungorna och jag har svårt för att andas ordentligt. Ligger jag på rygg så känns allt mycket bättre. En annan sak som är riktigt jobbigt är sendrag i benen. Fy fan vad det gör ont, jag har det vartenda morgon.

Nu 3 onsdagar i rad är det föräldragruppträffar som gäller. Hoppas man lär sig något nytt. Nej nu ska fixa lite och försöka komma på vad jag vill ha till middag ikväll. Lax känns möjligt!

 

Barnet producerar mer kroppsfett som gör att det verkar mindre rynkigt nu. Barnet förbereder sig också på andningen utanför mammans mage genom att härma andningsrörelser. Rörelserna är rytmiska och kan till och med göra att bebisen börjar hicka.

Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer.

 


På stan och sen Bio!!

Hej! idag träffade jag Sara, vi käkade lite mat på Grappa. Det var mysigt men vädret är så jävla dåligt bara. Efter det rusade jag hem till tvättiden. Alltså så mycket har jag aldrig tvättat i hela mitt liv. Jag tvättade babykläder, lakan, handdukar, mattor och kläder så klart. Oj oj oj...fick problem med hissen också. Den hade fastnat högst upp i huset så jag fick rusa upp dit för att upptäcka att den gått sönder. Så jag ringde journumret och rusade ner igen. Jag stod och stirrade på den stora tvätthögen som bara väntade på att bli tvättat. "Vad fan gör jag nu?" suck!, jag fick bära ner allt istället vilket inte var så behagligt. Efter det rusade jag upp igen och började städa bakom spisen, som där såg ut örk. Jag tvättade nonstop från två till åtta då jag hämtade det sista torra.

Efter det gick jag, Sara och Frida på bio. Vi hade inte bokat något så vi tog chansen på en film som heter Pippa Lee. Håll i hatten, detta var det sämsta vi någonsin sett. Den var så dålig att vi alla tre började flabba. Nästan alla män i salongen satt och sov vilket bidrog till ännu mer skratt. Sara sa "det bästa med filmen var att jag fick känna när bebisen sparkade" hon var lite i chock eftersom hon aldrig kännt en bebis spark förut. Efter filmen promenerade jag hem själv, jissös vad fulla människor det var på stan. Någon kille höll på att ramla ner i ett stort uppgrävt hål i marken. Kunde inte låta bli att skratta inombords *hehehe*. Så nu sitter jag här hemma trött och sliten efter låååång dag. Ska bli skönt att lägga sig ZzzZZZzz. Jag köpte lite söta kläder till lillan idag också. Här kommer några bilder, märk hur små kläderna faktiskt är. Storlek 50-52, sjukt litet!

Godnatt på er alla!


Tvätt av barnkläder




Smått! kolla legginsen hur söta som helst ( från HM)


Skorna ovan är mina första skor som jag hade när jag var bebbe hihi


Liten strumpa från HM. Har en liten mössa i samma färg också. Sött!


Natti!
 



Kolonin






Fler bilder när allt börjat blomma ordentligt. Nu ska jag försöka rensa skallen på alla tankar och försöka sova ordentligt. Ledig imorgon, ska åka till babyproffsen och inhandla bilbarnstol m.m. Idag har varit en tuff dag. Godnatt alla.


Nu var det över...

Satt hos barnmorskan i morse och väntade spänt på den fruktade glykosbelastningen. Fick en stor kaffemugg och barnmorskan sa till mig att dricka det inom 5 minuter. Slurp slurp o så var det slut. Tänkte att det inte kan vara värre än en shot fernet branka. O det var det verkligen inte..nästan lite gott!. Någon diabetes har jag inte heller, järnbrist däremot så nu ska jag ta 4 piller om dagen istället. Bra!! för då kanske jag slipper näsblodet. Vi lyssnade också på lillans hjärljud, det var starkt och helt normalt. Jag har verkligen världens bästa barnmorska. Satt i väntrummet i 2 timmar ungefär och hade sällskap med en annan gravid kvinna som faktiskt hamnar i min föräldragrupp nästa onsdag. Hon fick låna min namnbok som jag hade med mig.

Nu är det inte många arbetsdagar kvar tills jag går på semester. Det är såå dajligt. Ska åka till stugan direkt och njuta av alla nyplanterade blommor. Hoppas bara det blir fint väder så man kan sola och bada i poolen. Innan jag flyttar till stugan så måste jag verkligen storstäda lägenheten. Det är nu jag önskar den kunde vara på 50 kvadrat istället för 116 plus uteplats. En lustig grej som hänt är att jag fått cravings på allrengöring citrus. Jag dricker inte det utan att jag bara älskar att dofta på korken. Luktar så rent och gott. Så den ska fram i helgen för du ska jag städa och tvätta. 

Nej nu måste jag ringa och boka ultraljud som ska göras i Juni. Kommer att lägga ut lite bilder från stugan ikväll.

Ha en trevlig dag!  


Trött...

Glykosbelastning imorgon woohhoo inte så jättekul! Tiden har gått så fort. Känns som om det var igår som en gravid kvinna som kom in på mitt jobb berättade om just glykosbelastning. Hon sa "ta med dig en citron" så nu har jag köpt det iallafall. Det jobbigaste blir nog att inte få äta eller dricka något innan. Så jag käkade fil, melon och knäckemacka precis. Ska vara där tidigt på morgonen och sen vänta där i nästan två timmar innan jag kan gå till jobbet. Förhoppningsvis hittar jag någon rolig att prata med.

Bebisen sparkar hårdare och hårdare för varje dag. Jag har försökt att filma när det händer men vartenda gång jag tar fram mobilen så slutar hon. Idag så kändes det skumt i magen, precis som mammor beskriver småvärkar eller sammandragningar. Kroppen förbereder sig för förlossningen antagligen. Nu ska jag försöka sova... här bjuder jag på lite naket i badet också hehe.

He po de!



Så här ska det mysas!



Smart och sött..

Nu när man ska bli mamma första gången så vill jag inte att något ska fattas när lillan kommer. Så jag surfar på alla möjliga  barn/babysidor på internet för att hitta smarta, praktiska och fina prylar till bebben. Nu tänkte jag dela med mig lite av allt gott som jag funnit under de här 29 veckorna. 


Trumpette Jennys 0-12 månander( finns även för pojkar)




Eco vänliga våtservetter




Sovpuckar



 
Wean Machine
 Barnmatspress




Portionskuber för babymat Baby Cubes 35 ml (finns även i 75 ml)



Plastlock till barnmatsburk Lidodido



Doomoo Seat Bubbles Blue ca 1395:-

 Komma-hem-paket
Apotekets komma-hem-paket 282kr fri frakt.   

       


[92725-0.jpg]
Flexibath finns i flera olika färger ca 395:- finns på babyproffsen.




Detta var lite av de saker som jag gillar!

Inköpställen

http://babylooba.se

www.babyproffsen.se

www.apoteket.se






 


Förberedelser för lillan..


Nu så händer det grejer...sparkar och hickas gör det där inne. Just nu håller vi på att förbereda det mesta för bebisen. Vill att det ska vara klart för man vet ju faktiskt inte när hon kommer. Det finns inga garantier. Så detta är lite vad jag köpt. Var på Ikea igår och hittade en massa bra saker. Täcken och kuddar för spjälsäng och vagn har jag inhandlat på babyproffsen eftersom är det är bättre kvalitet där. Där inhandlade jag även en fantastisk rosa filt med en lite kanin på. Den är så härligt mjuk och fin. Tyckte inte att Ikea hade så fina och bra spjälsängskydd heller så det får bli babyproffsen där också. Fick ett startpaket från Pampers också helt gratis. Man kan registrera sig på deras hemsida http://www.babybox.se och sedan hämta ut ett starpaket på närmaste babyproffsen. Den innehöll miniblöjor, vårtservetter, babyolja, amningskuddar, napp, blöjhink och en massa annat bra (se bild nedan).  





KRAMA Tvättlapp



FABLER Skötunderlägg
Teutonia Fun vagnen
image129


Babybox från pampers.

Det var det hela för denna gången. Ska ladda upp lite bilder från stugan också. Nu är det inte många dagar kvar tills jag har semester och sen går på mammaledighet sååå skönt. Den 29 maj så är det dags för babyfest men inget jävla gullgull party utan en fest med grapeläsk, sugrör och massa passivt rökande. 

Ha det så bra! HAJ!   





Lite funderingar..

Har inte bloggat på ett tag, skäms lite faktiskt men jag har verkligen inte haft ork till det. Mer att jag kanske inte haft inre ro att sätta mig ner och och skriva. Nu är jag i vecka 29 :-) känns helskumt faktiskt. Magen växer och så gör även andra delar på kroppen vilket är mindre trevligt. Tror att många kvinnor känner sig svullna och fula någon gång under sin graviditet. Jag har i alla fall slutat röka men måste säga att jag saknar mina cigaretter. Jag säger som Maria Montazami "utan läppstift(cigg i mitt fall) känner jag mig naken, ful och exposed". Det var så gott att röka en cigarett och dricka en god drink nu helt plötsligt kan jag inte det längre. Pratade med min kära mamma om detta igår och hon sa att det är jävligt bra att jag har slutat men att om jag börjar igen så ska jag inte ha ångest för det, men det är bra om jag kan låta bli.

Kommer faktiskt ihåg när jag bestämde mig för att börja röka. Jag hade precis fått en asnygg skinnjacka av min pappa som kostade skjortan på den tiden ,1495kr om jag inte minns fel. I alla fall så hade jag den på mig och en kompis sa "vet du vad som hade passat så bra till den jackan, en cigg!" Det var då jag började på riktigt om man säger så. Kände mig som den coolaste bruden i stan när jag gick omkring med ciggen mellan läpparna, högklackat och min skinnjacka som doftade tuffhet. *Fniss* Oj nehe nu ska försöka att få lite gjort här. Kommer ett blogginlägg snart som bara handlar om shopping till bebben och något litet till mig. Fy fan vad trist att handla till sig själv, hatar H & M nu förtiden, alla storlekar på mamma avdelningen har helt plötsligt krympt


Adios!

 v. 29



RSS 2.0