Åldersnoja

Tjena tjena! har lite ångest att jag inte skriver så mycket men jag orkar bara inte! När jag blir mammaledig så kommer jag kanske skriva lite mer..eller inte! Känner mig inte så jävla inspirerad just nu men det kommer förhoppningsvis tillbaka. Jag vill inte vara den som bara bloggar om en massa skit  som 80 procent av alla bloggare gör just nu.

Så här kan det stå ut tex "trööööööööööööööööötttt som en räka" (bild på en avdankad brud med utsemetad mascara) hur jävla intressant är det? Nä jag vill skriva saker som man kan skratta åt eller bli förbannad över. Jag skriver faktiskt precis som jag känner och tycker man inte om det kan man helt enkelt sluta läsa. Tänker inte bli "gudfruktig" bara för att jag ska bli morsa, heeelll no! Vissa blir ju det!. Men det finns inget värre än kvinnor som helt plötsligt vill vara "unga" igen. När jag hör att 40 är det nya 20 så vill jag faktiskt spy rätt ut. Vad fan betydet det? Det går inte, är du 40 så är du, du är inte 20 och varför skulle man vilja vara det? 20 är ju förjävligt på många sätt. Det är väl en kris som många kvinnor går igenom. Men det är livet damer, rynkor blir tydligare, pattarna hänger mer än förr och man börjar få 65% grå hårutväxt. Det finns många olika tv program nu som handlar just om detta och de här damerna kallas för Cougars(pumor) Panter tanter hade varit ett bättre namn. Är den här avbilden korrekt som tv programmen speglar? är detta en slags biologisk revolt? "Vi 40 åringar tar inte mer skit från våra män, vi vill gå på disco varje helg, vi vill ha yngre män, vi vill inte umgås med våra barn lika mycket längre, vi vill göra allt det där vi har missat för att VI har offrat VÅR frihet för Svensson livet!!!!"  själv tycker jag är det är patetiskt för det blir så tydligt. Det finns inget snyggare än en kvinna som åldras med värdighet och som trivs med att vara sig själv. Önskar det fanns ett tv program om det istället, så jag slipper spy menar jag.  

 • Cougar—a woman over 40 who likes younger men because she doesn't like older men. Usually a cougar doesn't sexually pursue younger men but is attracted to these younger men, typically more than eight years her junior. The origin of the word is debated; however, it is thought to have first appeared in print on the Canadian dating website Cougardate.com and has been used in TV series, advertising and film. The 2007 film Cougar Club was dedicated to the subject and in Spring 2009 TV Land aired a reality show called The Cougar. The sitcom Cougar Town explores the difficulty and stigma of many so-called "Cougars".
 • Källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Age_disparity_in_sexual_relationships


  cougars.jpg Cougar image by mojo054


  Nu vet väl alla?

  Det kan tyckas lite för privat att avslöja sin hemlighet på facebook men faktiskt är det så att det är skönt så slipper bekanta bli så jävla chockade när dem ser mig. Var ju i Helsingborg förra helgen med en tjejkompis och stötte på en massa gamla festpolare och kände att jag fick förklara om och om igen hur länge jag gått, hur jag mår om det är en flicka eller poljke. Nu vet väl alla?  Barnet är beräknat till den 26 juli , ett riktigt sommarbarn.

  Ska bli så skönt i sommar, mina föräldrar har köpt min brors kolonistuga rätt nära stranden, så jag kommer bosätta mig där i maj. Jag ska plantera blommor och göra fint. Jag ska investera i en fantastisk vilostol som jag ska ligga i hela dagarna, helst skulle jag vilja ha en hängmatta men är lite skeptisk till att det kommer hålla LOL. Så en stor pool, vilostol, bäddsoffa, och nya trägårdsmöbler ska inhandlas snart. Herr Engman ska få en liten skrivhörna till datorn, även på semestern måste man blogga faktiskt. Vet inte om jag kommer vara så aktiv med skrivandet, jag kan ju alltid hoppas.

  Gravid, vilken upplevelse. Om man inte varit det så kan man nog inte förstå hur jävla coolt det är. Allt förändras i kroppen, hjärtat slår hårdare, brösten blir stora som honungsmeloner, magen växer otroligt snabbt och håret växer som ogräs. I tisdags visade jag magen för Herr Engman (varit och jobbat i en vecka) och han fick en chock - "Din navel ser konstig ut hahahahahahah"  jag kontrar med att hans navel är ännu konstigare och fnyser. Sen går jag in i badrummet och kollar i spegeln "fan vad konstig min navel är".

  Det roliga med graviditeten är att alla vill ge en massa råd och alla är olika. Jag lyssnar faktiskt mest på min coola barnmorska och gynekolog. Jag går privat, vet det låter posh och väldigt "blått" men dem är så jävla bra.
  Så alla ni som säger att jag inte ska äta...

  Sushi
  Mögelost
  Insjöfisk
  Rått kött

  Jag gör det ändå!! Är vi inte lite glöttiga i Sverige? Det finns inga moderna fall av fosterskador som har inträffat p.ga dessa livsmedel jag just nämde. Livsmedelverket gick ut några år sedan med att "gravida kvinnor absolut inte får äta sushi", sen ändrade de sig. Så är det hela tiden. Mögelost förbud, säg det till kvinna i Frankrike hon hade skrattat ihjäl sig. Är vi i Sverige annorlunda (biologiskt) än de kvinnor i Frankrike? Allt med måtta säger jag!

   Här kommer lite bilder på saker som jag skulle vilja ha ute i kolonin.

  ALVE Laptopbord
  Dett är en ägghållare

  Fågel matare  Tvättpåse

   


  Knoppar i keramik  Sparbössa
  Glasunderlägg till saften
  Doftljus  Jag återkommer med mer!

  Ha det så bra!


  Suprise!!

  Jaha ni som nu undrat varför jag inte bloggat på ett tag får svaret.........NU!.
  Herr Engman och jag har varit lite busiga och blivit gravida. Ja för nu heter det faktiskt så "Vi är gravida" Mmmm eller hur, typiskt att mannen ska få cred för något som han inte får genomlida fysiskt. Men iallafall med barn är jag iallafall och har nu gått halva tiden d.v.s v.20 eller 21 enligt vissa.  Det enda som är riktigt jobbigt är att jag har så förbannat ont i ryggen men det får det väl vara värt man bär ju på ett litet gulligt barn förhoppningsvis. Bäbisar är ju inte så värst söta när dem föds, ser mer ut som E.T faktiskt. Men de flesta mammor tycker ändå att deras barn var söta när dem föddes, jag kallar det förnekelse. Men men, jag blir väl likadan min mor sa "du var så söt när du föddes, inte som andra barn". Det viktiga är ju att barnet är friskt och har tio tår och tio fingrar. Även fast vårt barn föds med 3 fingrar, 4 ögon, eller något annat fel kommer vi älska det lika jävla mycket ändå. Här är hon

  Nellie Nikki Dylan Lee Engman (om Herr Engman får bestämma)


  RSS 2.0