Relationsexpert?

Fick höra en historia från en tjejpolare nyligen. Tydligen är det så att hon och hennes kille ha lite problem i sängkammaren vilket påverkar hela förhållandet.  Vi kan kalla henne M och honom C för att vara lite schysta.

M berättar för mig att detta problemet har pågått rätt länge men vet inte riktigt när det egentligen började. Hon säger-  Det är väl som i de flesta förhållanden, i början är allt romantiskt med fina ord, tända ljus och musik, men sen så försvinner romantiken och den enda som är tänd är tvn. En man kan liksom vara på "G" närsom medans en kvinna behöver ibland en liten extra "knuff" för att bli på humör.

- Jag håller med dig säger jag

C har tydligen klagat på deras sexliv, istället för att ta upp det med henne på ett lugnt och sansat sätt har han istället slängt ut sig en massa elaka ord som tex. "jag vill knulla, jag skiter i om du vill ha tända ljus" "vi är för olika" "Du tycker inte ens om sex" .

Själv säger M att C aldrig tar initiativ längre att det bara är hon som försöker. Jag tyckte synd om henne och frågade om hon berättat för C vad hon vill och behöver för att bli tänd.
M säger Jag har berättat att jag nångång skulle vilja ha en romantiskt middag hemma med tända ljus, ett glas vin kanske lite fin musik i bakgrunden, ja allt det där klassiska som vi hade i början. Det är bara jag som föreslår sex och jag är så trött på det nu. Han tar aldrig på mig eller försöker inte ens förföra mig. När han sårar mig så kan han aldrig säga förlåt, han hör mina snyft men C tröstar mig aldrig längre.  

Hon säger detta med gråten i halsen och jag tycker så jävla synd om henne. Vad är det för fel på den här killen?, hon säger ju rätt ut till honom vad hon vill ha och behöver men han gör inget åt det. "Varför ska sex vara så jävla komplicerat för?" är hans svar på allt. Hon ger ju honom facit men han ignorerar det.

Jag tror detta är ett vanligt problem faktiskt eller? undrar bara varför män ibland glömmer att det var så viktigt i början av förhållandet att vara romantiskt och visa sin bästa sida men nu helt plötsligt är det inte det längre. Är det inte nu det är viktigast för att bevara den kärleken man har? Jag hör ofta "min kille lyssnar aldrig på mig" de orden är så vanliga att man knappt lägger märke till dem längre och det är ju tragiskt. Undrar varför det är så svårt att kommunicera? Vi är olika mannen och kvinnan, vi har olika behov och om vi ska kunna leva tillsammans måste vi lyssna på varandra. Enkelt eller hur? Nää i praktiken är det mycket svårare.

Till slut ger jag M några råd på vägen och berättar för henne hur bra hon är. M tackar mig och säger att det var länge sedan hon kände sig bra, uppskattad, älskad eller vacker. Jag svarar att hon är allt det där och lite till.  


Freakshow

Sitter och glor på detta fantastiskt roliga program." Ha ha ha" Herr Engman skrattar högt. Idag handlar showen om "holiday hell" Har ni sett det någon gång? om inte ska jag förklara lite för er. Idag har en syster och hennes dvärgsyster haft ett sexuellt förhållande bakom ryggen på sina män. Sen är det en tjej som har haft ett ett förhållande med en kille i 2 år men haft en relation med hans bror samtidigt (Asg) mannen kommer ut på scen och kastar mat på henne och går sedan ner på knä för att fria. Hon säger "nej" och då helt plötsligt friar brodern och hon säger "ja" under tiden skriker publiken "KISS THE PIG, KISS THE PIG" den stackars mannen som blev bedragen tar då grishvudet som ligger på bordet med en massa mat på, och kysser grisen. I mikrofonen hör man självaste Jerry Springer säga "wouldnt be the first time somebody kisses a pig on this show". Vad många kanske inte vet är att det mesta är påhittat. Amerikansk media är fundamental dumhet!!! Glad gladaregladast

o där flög peruken av!!


Home is were the heart is...


"jag är ABSOLUT en samlare"

Jag har den äran att få ha en sambo som jobbar på en färja, för jag får alltid första tjing på nya spritflaskor. Nu har äntligen Absolut lanserat nya vodkan och den heter "Absolut Flavor". Jag är oerhört glad över denna och vet en person i min närhet, som gärna skulle vilja lägga vantarna på min flaska (du vet vem du är A.B) hehe.


Absolut Flavor i tropikerna är den första begränsad upplaga smak från Absolut som lanseras endast i den globala rese detaljhandeln.
Det kommer att släppas i Europa och Amerika i januari, sedan under hela resten av världen i februari.

"Vi är oerhört glada över denna unika lansering, säger Absolut Company Global Travel Retail Director Anders Olsson.

"Det är första gången som vi har privilegiet att införa ett helt nytt, innovativt smak exklusivt för våra resande konsumenter, som alltid är på jakt efter något nytt och spännande - något som inte finns hemma.

 
"För ett försprång, kreativt varumärke som Absolut, det är viktigt att vi alltid har något att erbjuda för att möta och överträffa dessa utmanande krav - något nytt och fräscht och oväntat."

Satt och tänkte...På våren kan det inte bli vamare snart? förra året gjorde vi om lite i vår trädgård och jag saknar mina blommor som är helt vissna och eländiga nu :-(

Nybadad

Vartenda gång jag tappar upp ett bad så får jag gåshud, på ett bra sätt allstå. Jag vet liksom vad som väntar. En massa ljuvligt skum som doftar blommor, varmt vatten och en vit nackkudde. Det är så härligt att bara ligga där naken och slappna av....jag längtar tills imorgon för då får jag göra om det. Natti Natt på erFörbannad så jag kokar


Hej Det var ett tag sedan, tog lite bloggsemester he he. Nu ska jag berätta en sak som gör mig riktigt förbannad.
Jo såhär är det.

Den 4 december så beställer jag ett par stövlar från LA REDOUTE. Efter två veckor ringer jag deras telefonsvarare och får svaret att mina stövlar kommer den 17/12. "jipiii" tänkte jag tills den 18/12 och mina stövlar inte kommit ännu. Jag ringer igen och damen säger: Dem kommer den 8 januari. Jag blir lite irriterad men tänker att alla kan göra misstag. Den 9 januari kom och jag inte fått mina stövlar ännu. Ringde igen och en idot anställd svara: Dem är slut på lagret i Frankrike.
Jag kände hur ilskan började härja vilt inuti, jag säger: Jaha men varför meddelade ni inte det då för fan? säger jag 
Dam: Ja det är beklagligt att det blev såhär säger damen
Jag: men alltså när får jag mina stövlar då?
Dam: jo jag ska kolla, dröj lite säger hon med en Borås dialekt. Dem kommer den 25 januari från Frankrike, vi har hittat ett par som skickas till dig så fort som möjligt.
Jag: Vad bra, för om jag inte får dem i tid så går jag och hittar ett par andra istället.
Dam: Dem kommer den 25 januari, det måste blivit något missförstånd
Jag: okej hoppas fan på det.

klick!
 

Jaha nu är det den 25 januari, the final day! Tror ni jag har fått några stövlar?
NÄ!!

Jag ringer igen och nu kokar jag av ilska mina vänner

Jag: VAD ÄR MINA STÖVLAR?
Dam: Dem är slut
Jag: Vad fan säger du? ni sa ju för fan att ni hade dem, det står ju på leverans meddelandet på "mina sidor"
Dam: Ne men dem är slut
Jag: MEN VARFÖR STÅR DET DÅ PÅ "MINA SIDOR ATT DEM HAR BLIVIT PACKADE OCH SKICKADE TILL NÄRMStA OMBUD???
Dam: måste ha blivit något fel
Jag: ÄR DET DIN FÖRKLARING? ÄR DU DUM ELLER? JAG VILL PRATA MED EN ANSVARIG SOM KAN FÖRKLARA DETTA FÖR MIG OCH DET ÄR NU!!!!
Dam: Jag kopplar dig varsågod (Borås dialekt igen)

Nästa dam svara

Dam: hur kan jag hjälpa till?
Jag: Jag vill ha mina stövlar vad har hänt?
Dam: Det är leverantörerna som har gjort fel
Jag: Men vadå det är ju er jag har kontakt med, det är ju er jag har beställt ifrån. Då har ni ju ljugit, och skrivit att dem finns men egentligen är dem borta.
Dam: Nä men vi kan inte hjälpa att dem gjort fel
Jag: Men är det professionellt att säga så?
Dam: Det finns ingen annan kund som har blivit upprörd för detta
Jag: trivs du med ditt jobb?
Dam: ja vi är ett miljardbolag och enligt vår statistik så blir våra kunder inte arga.
Jag: Ge dig för fan, hade jag varit er hade jag försökt kompensera med typ ett tillgodo på 200kr eller i alla fall erbjudit er hjälp att hitta liknande stövlar. Jag har varit kund hos HM i över 1 år och aldrig har jag haft problem med dem.
Dam: nehe, men vi kompenserar inte
Jag: okej, varför inte det då? vänta låt mig förklara innan du drar ännu en lögn. Antingen har ni så jävla mycket problem med kompensationer att det börjar bli lite tajt i pengapungen, eller så bryr ni er helt enkelt inte om era kunder.
Dam: jag kan inte ge någon kompensation.
Jag: Synd för jag gillade er sida och era kläder och planerade en "storköp" som jag kallar det. Handlade på H&Ms internetbutik för 28.750kr förra året, det inkluderar inte köp i HM butikerna!! 
tystnad....
Dam: mmm
Jag: Äh skit ner dig!

KLICK!
Gentlemen's club

Imorgon Lördag ska herr Engman bjuda till herr middag, vilket betyder att jag har blivit utkastad :-(. Jag ska sova hos mamma och pappa så det är väl rätt okej, får en massa mat i alla fall. Så nu är jag på jobbet , arbetar tyvärr till sju vilket är lite trist en sådan här mörk dag, ruggigt. När jag kommer hem ska jag förbereda maten inför herrmiddagen. Kom på en jättegod meny, den är verkligen "grabbig". Snart får jag fan ställa till med tjejfest..då kanske jag använder mig av samma meny. Byter kanske ut förrätten hmmm. Snart ska hemåt och ta mig en lång dusch och jag ska äntligen tvätta håret. Fy fan som det ser ut. Mitt hår är riktigt tjockt och långt, inget jävla löshår som ramlar av eller trasslar ihop sig. Naturligt långt, tjockt och det är jävligt smutsigt just nu. Hoppas herrarna får det trevligt imorgon, en massa alkohol har blivit inköpt iallafall.


HomerBrain.jpg image by musingsfrommumbai Hjärnan krymper av för mycket alkoholEn timmes lunch...


Käkade lunch på vårt favvo ställe yamato, thai buffé som vanligt. Jag bjöd sambon på lunch, sen tyckte han att jag skulle köpa en ny jacka "va fattig din jacka ser ut" sa han, ett ordspråk som han antagligen lärt sig från mig (jag gick på Fredriksdalsskolan i Helsingborg) vilket förklarar det mesta. I alla fall vi gick till H&M och köpte en ny jacka. Rätt nöjd, lite vintage stil över den. Ska fota när jag får tid. Nej nu ska jag fixa det sista på jobbet och sen gå hem och börja med maten. Idag har jag inget att klaga på eller vara förbannad över...jo en sak. Vi satt på Yamato och åt så sitter det två mammor med sina bebisar och äter, no problems so far tills jag ser golvet och tänder till: Va fan alltså, dem får fan plocka upp efter sig fult med sallad överallt. Våra barn ska fan inte få slaffsa sådär, i alla fall inte ute på restaurang morrr morrrr morrrr säger jag. Herr Engman ser oberörd ut och äter sin mat: Men hallå strör du dig inte på sådant? Herr Engman: nej..faktiskt inte Jag: okej okej, tänk om du jobbade här som servitör? Hade du tyckt det var så jävla roligt att plocka upp föräldrar? hade du det va?! Engman: Nä, det hade inte varit så kul. Jag: Nä sa ju det, skamligt ush!!. Ett av barnen börjar gå mot min plats och helt plötsligt förvandlas jag en helt annan människa: Åhhh vad söt liten pojke säger jag. Mamman ler mot mig, jag vänder mig om till min kära  sambo och säger: Alltså jag har det där moderliga, barn älskar mig eftersom jag är så snäll. Herr Engman tittar på mig och säger lite osäkert: Mmmmm, jo du har ju det..
Polsk? jag?! nää jag är ju född i Sverige..

Igår åkte jag och Herr Engman till Möllan för att handla, vi tycker om möllan här finns mat från all världens kök, liv och rörelse . Vi försöker handla på ica söder för det sägs att det ska vara den billigaste mataffären att handla i. När vi kommit fram till korsningen säger min kära sambo "Vi går till den nya polska affären och handlar lite" Jag blev glatt överraskad av förslaget, måste vara vårt besök i Krakow för ett år sedan som väckte lusten i honom efter polsk mat igen. I alla fall vi traskar in och jag känner igen lukten, det doftar lufttorkat kött precis som när man var liten. I radion spelas polsk musik trallalaaaa.Helt plötsligt förvandlas jag till en polack, jag börjar titta runt efter allt sådant som mamma hade i kylen när jag var liten. Inlagda gurkor, sallader och Bigos såklart (surkål, kött och korv blandat). Jag pratar med killen som jobbar i affären och frågar om den är god? "ja säger han på polska". Sen hör jag Herr Engman tjuta till: Zapikanka!!! Det är en känd polsk maträtt som smakar nästan som pizza men ändå annorlunda. Ser att han hugger två stycken från frysdisken. Sen går vi till charken och köper cabanosse (en smal och rökt korv).  Jag pratar svenska i början men avslutar med ett "tack så mycket" på den bästa polskan jag bara kan. Vi står i kön och säger till min sambo: Fan vad sur hon är i kassan, typisk polskt. Jag tänker att det är nog sedan kommunismen, eller att hon har en alkoholist till man eller att hon har hemlängtan?. Hon säger: 120 kronor tack. Jag drar fram mitt kort och betalar "billigt tänker jag" sen går vi. Medan jag går så början den arga kassörskan prata polska med kunden efter mig: Va fan, varför pratade hon inte polska med mig för? Polacker tycker att jag ser svensk ut men svenskar tycker att jag ser polsk ut säger jag högt, herr Engman nickar och håller med. Han vågar inget annat. Nu är jag sur för att hon inte fattade att jag faktiskt är halv polska, går runt och buttrar för mig själv ett tag, går in på ica och tänker "fan vad svenska butiker är fräscha"Se hela bilden Zapikanka Middag igårLite fakta om Möllan...

Fil:Möllevångstorget in Malmö, Sweden.jpg


Möllevången, eller i folkmun Möllan, känd stadsdel i Malmö kring Möllevångstorget och Folkets Park. Möllevången räknas numera officiellt som ett delområde inom stadsdelen Södra Innerstaden. Namnet är skapat av skånska dialektord och betyder "Kvarnåkern".

Möllevången är bl.a. känt för sin etniska mångfald beträffande mat och affärer samt sin subkulturella prägel. Skådespelaren Nils Poppe föddes här. På Möllevången bor idag många politiskt aktiva ungdomar. Caféet Glassfabriken finns här, och det är förutom ett café också en ideell förening som, enligt dem själva, strävar efter "ett demokratiskt, jämställt, ekologiskt och ekonomiskt jämlikt samhälle".

Källa: http://sv.wikipedia.org/

Fil:Arbetets ära, Möllevångstorget.jpg

Fil:Butik, Möllevången, Malmö.jpg


En ledig dag, en annans sorg

Vaknade klockan 11.30, tvingade Herr Engman upp ur sängen för att laga en god frukost till min kurrande mage. Havregrynsgröt, blodapelsin och smörgås. Jag sitter där med min sambo och pratar om helgens festligheter, radion spelar så fint i bakrunden (rockklassiker är vår favoritradiokanal). Jag tänker jag inte ens på alla de stackars människorna i Haiti. Jag visste ju inte, eller jag kanske helt enkelt inte ville veta?. Kan man vara så egoistisk att man förtränger världen runt omkring bara för att den inte ska förstöra ens perfekta frukost? Människorna på ön i Karibien har säkert aldrig ätit en rostad macka, inte havregrynsgröt för den delen heller. När jag sen slår på 19-nyheterna förstår jag förödelsen, 100 000 människor är döda. Jag gråter en skvätt, tänker att jag ska donera lite pengar slår om till tv-programmet "Halv åtta hos mig" och bestämmer mig för att inte tänka på Haiti igen...


Susan Boyle - den fula människan med den vackra rösten eller tvärtom?

Hrm hrm...nu menar jag inte att jag vet vad som är fult eller snyggt. Jag är inte den snyggaste och spänstigaste människan som vandrat på vår jord. Och jag kan definitivt inte sjunga. Den fråga jag ställer är: Hade Susan Boyle varit lika känd om hon inte hade varit "ful" och förståndshandikappad (detta är en fråga hon själv har ställt sig)?Faktum är att hon inte sjunger särskilt bra och inte har någon utstrålning att skriva hem om direkt. Gör så här: Gå in på youtube och plocka fram hennes auditon, sätt på högtalarna, blunda och föreställ er att det är Helen Sjöholm i Kristina från Dufvemåla. Är det bra tycker ni? Nä, inte så värst va?!


 
Helene Sjöholm


Förvånad men inte förvånad på samma gång


Måste bara publicera den här jätteintressanta intervjun,  jag blir verkligen inte förvånad av att höra detta från en gammal Präst, i kyrkans ögon har alltid grisar varit mer uppskattade än kvinnor, så att hellre välja en "ärrad galt" till församlingen är ju inget chockbesked precis. Vad som förvånar mig är kyrkorådet föreslår en kvinna som präst. Tycker det är mer sjukt än att Arne Hällefors vill ha en "gris" istället. Bibeln är ju guds ord eller hur? guds ord är det som hela jävla religionen går ut på, och i bibeln så förtrycks kvinnan konstant. "Kvinnan skall tiga i församlingen" hela den meningen säger ju allt. Vad är då problemet?. Guds ord är ju guds lag enligt de här människorna. Så varför skulle en kvinna vilja bli Präst överhuvudtaget? jag kan inte få in detta i mitt huvud. Det är precis samma sak som att en djuraktivist skulle börja jobba på en pälsfabrik. Man kan faktiskt jämföra de två. Det handlar om princip. kvinnlig präst i kyrkan, Kristna kvinnor vilket jävla skämt. Samma sak är det med Homosexuella, varför skulle dem överhuvudtaget vilja gifta sig i "guds hus" när "guds ord" säger att homosexuella människor inte ens får lov att leva (milt uttryck mot vad som står i bibeln) eller arbeta som Präst, det är ju som om en Jude skulle söka jobb hos SS luftwaffe eller national socialistisk front . Det är ju inte motståndarna till kvinnliga präster det är fel på, dem följer ju bara det som står "in the bible". Det är kvinnor som kan tänka sig arbeta med en förnedrings manual eller någon annan kvinnohats skrift.


För Helvete Vakna upp i dvalan!

Så här börjar intervjun

Arne Hällefors säger:

Vi behöver någon hårdhudad”

Kvinnliga präster i Övertorneå – nå?

Nä.

– Vi behöver en ärrad galt till församlingen, säger komminister Arne Hällefors, 67.

Det rasar ett prästkrig i Övertorneå församling i Norrbotten.

Bakgrunden är att Arne Hällefors ska gå i pension och hans efterträdare ska utses.

På ena sidan: kyrkorådet, som vill anställa en kvinna.

På andra: fyra kyrkorådsmedlemmar som reserverat sig. Och Arne Hällefors själv:

Kräver en man

– Det behövs en man. En ärrad galt, säger han.

Varför just en ”ärrad galt”?

– Det har varit en tid av oro i församlingen. Bland annat efter diskussioner om att viga samkönade. Nu behöver vi någon hårdhudad.

Skulle du betrakta dig själv som en ”ärrad galt”?

– Jo. Jag har arbetat i skogen och bott i både slott och koja. Mest koja. Men jag går i pension.

Varför kan inte en präst vara kvinna?

– Jag talar inte om mina åsikter utan om skriftens ord. Många i församlingen vill vara skriften trogen. De är inte redo för en kvinna.

Viker sig inte

Arne Hällefors varnar för följderna:

– Trogna besökare kommer att sluta komma. Det vore illa för en liten fattig församling.

Men kyrkorådet viker sig inte. Ordförande Kent Alanentalo har enligt NSD redan intervjuat Birgitta Pirhonen, i dag präst i Haparanda.

– Under några år hade vi en kvinnlig präst och nu är det på tiden att vi anställer en kvinna, säger han till tidningen.

Aftonbladet har förgäves sökt Birgitta Pirhonen för en kommentar.

 
14 miljoner kronor fattigare

Jaha då var det dags, förberedelser inför prinsessans och "grodans" dumma jävla bröllop. Missförstå mig inte nu, jag har inget mot att dem gifter sig. Det jag blir lack på är att jag ska få betala ståhej. Varför ska vi ha monarki överhuvudtaget? "Dem är ju ambassadörer för Sverige och drottningen jobbar ju med barns rättigheter" JAHA? Då kan hon väl för fan donera dem pengarna(skatte pengar) som hon plastikoperar sig för, det blir väl några miljoner. Människor som ser ut som skräcködlor ska inte jobba med barn. Det som gör mig mest sur att att 14 miljoner kronor ska gå till att rusta upp Storkyrkan i Stockholm med redskap som TOPS, VAD FAN ÄR DET?!. Jag tycker det är dags att avskaffa monarkin. Vad fan är dem bra för?. En alkoholiserad Kung som kör för fort(är straff befriad) En Drottning som bott i Sverige i över 30år och kan knappt prata svenska och har extrem åldersnoja. En prins som nyligen spenderade 100 000kr på krogen, en prinsessa som äger väskor för flera 100 tusen kronor(skatte pengar) och sist men inte minst en prinsessa till som äger väskor för över 100 tusen kronor(skatte pengar) och får utbilda sig vart hon vill för våra pengar. Ingen tänker på att hälften av familjen knappt kan skriva eller läsa  "KAL Gustav"! pinsamt
Monster...buuhhuuu


Hemgång

Nu ska man försöka att promenera hem utan att ramla ihop eller kanske blåsa bort. Var och käkade på ett riktigt bra ställe som heter Cosmopolitan, det ligger vägg i vägg med stället "buddha lounge" som exploderade inatt. Nyfiken som man är försökte jag fiska efter lite info om händelsen. Tydligen så är det så här va...lyssnnnaa nu jo Buddha lounge har tydligen blivit attackerat innan(pistolskott)  så det rör sig om en UPPGÖRELSE!! waaaa i Malmö nehe, hur kan det vara möjligt?!! Tydligen så bor det ett äldre par ovanför Buddha lounge som säkerligen blev jävligt chockade av smällen(kan inte låta bli att små skratta inombords när jag tänker på det) he he he. Nej nu ska jag himåt!!

Ses ikväll


Jaha då har man börjat blogga igen

Okej okej, det här med blogg har blivit tjatigt kanske men jag gör det faktikst mest för min egen skull. Blogga handlar om att skapa och göra sig hörd. Jag skriver inte dagbok men anser att det är mycket nyttigt att "skriva av sig"  tankar eller åsikter. Jag räknar inte heller med att någon kommer följa min sida, jag har ju blivit en rätt tråkigt människa den sista tiden hahaha.

Oj nu är det Lunch..

älskar den här bilden

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0